Sudski tumač za kineski jezik

Agencija Documento nakon višegodišnjeg iskustva u prevođenju dokumenta na kineski jezik, bilo da su u pitanju tipski dokumenti, stručna ili medicinska terminologija, napravila je sistem u kome se svaki prevod sa overom sudskog tumača ili bez overe

nakon njegovog završetka ide na lekturu dokumenta kod naših saradnika iz Narodne Republike Kine. Zbog te mogućnosti predstavljamo pouzdano mesto za sve Vas kome su potrebni Sudski tumači ili obični prevodioci za kineski jezik. Uverite se i sami!

Zanimljive činjenice o kineskom jeziku

Kineski jezik pripada jezičkoj gupi simo tibetanskih jezika. Govori ga oko 1,3 milijardi ljudi, a smatra se da ga jedna petina stanovništva na svetu govori, bar u nekoj formi. Zvanični jezik NR Kine je standardni mandarinski jezik, njegov izgovor se bazira na pekinškom dijalektu. Postoje sedam glavnih dijaletskih govornih grupacija: Mandarinski, Vu , Kantonski, Min, Sjang, Hakka i Gan. Mada su vremenom Kineski lingvisti kasnije izdvojili još 3 grupe iz tradicionalnih sedam: Đin , Hui, Ping iz kantonskog kineskog. Kinesko pismo sastoji se od 60 000 karaktera, od kojih se za normalnu komunikaciju, čitanje novina i svakodnevi život smatra se da je dovoljno oko 2,500 karaktera, a za studiranje, usavršavanje, čitanje stručne literature oko 6,000 karaktera.  Još zanimljivih informacija o kineskom jeziku možete videti klikom na ovde.

Kako se računa prevodilačka strana?

Prema standardu jedna prevodilačka strana se računa tako sto se nakon prevedenog teksta broj karaktera sa razmacima podeli sa 1800.
Besplatnu procenu vršimo svakog radnog dana od

09-17h

Pored sudskih prevodilaca sa dugogodišnjim iskustvom, takođe dobijate:

Kontakt informacije:

Radnim danima: 09:00-17:00

+381 64/523-7611

documento.bg@gmail.com

Pozovite: 064 5237 611