Lektura i korektura

Potrebna Vam je lektura i korektura teksta? Pitate se šta je lektor? Čemu služi?

Lektura i korektura teksta podrazumevaju intervencije koje se vrše na tekstu i koje je neophodno izvršiti pre objavljivanja teksta, odnosno nakon prevođenja.

Lektor pažljivo iščitava tekst, pronalazi i ispravlja gramatičke i pravopisne greške. Prilikom lekture teksta nekada može doći i do promene konstrukcije rečenice i manjih stilskih izmena. Takve intervencije se povremeno vrše da bi tekst bio čitljiviji i nedvosmisleno preneo informaciju.

Korektura teksta podrazumeva ispravljanje slovnih i znakovnih grešaka. To su greške koje nastaju prilikom kucanja teksta (izostavljeno, pogrešno otkucano, duplo otkucano slovo ili znak).

Iskustvo i dugi niz godina rada agencije Documento doveo je do toga da smo napravili proveren, pouzdan i kvalitetan tim lektora u Beogradu.  Zbog velike količine prevoda koje dobijamo za izradu, najveću pažnju i vreme posvećujemo upravo proveri slovnih, brojčanih grešaka, kao i pogrešno otkucanih reči koje se svakodnevno zbog brzine rada pojavljuju. Odgovornost je naš najveći kvalitet! Proverite i sami! Više informacija o lektorima možete videti klikom na ovde.

Kako se računa lekturisana strana?

Prema standardu jedna lekturisana strana se računa tako što se nakon prevedenog teksta broj karaktera sa razmacima podeli sa 1800.
Besplatnu procenu vršimo svakog radnog dana od 09-17h.

Visok kvalitet prevoda uključuje:

Kontakt informacije:

Radnim danima: 09:00-17:00

+381 11/264-1445

+381 64/523-7611

documento.bg@gmail.com

    Call Now ButtonPozovite: 064 5237 611